Годинникові пружини

Годинникові пружини

Годинникові пружини, також відомі як силові пружини або волоскові пружини, є найстарішою формою плоских пружин і найпоширенішим типом пружин, які використовуються сьогодні. Вони виготовлені зі стрічки або плоского катаного дроту, який формують у плоску спіральну форму. Годинникові пружини ідеально підходять для інсталяцій, які обмежені по осі, але мають більше простору в радіальному напрямку.

Природна тенденція годинникових пружин до розширення передає момент на оправу або корпус, створюючи корисний крутний момент. Крутний момент, що створюється, є кумулятивним, тобто сила збільшується, коли пружина намотується, і зменшується, коли вона розмотується. Вони мають багато спільного з силовими пружинами, але їх робочий діапазон рідко перевищує один оберт..

Вони мають велику обертальну здатність, безперервний крутний момент і асортимент продукції включає годинникові пружини переважно з високоміцної пружинної сталі або нержавіючої сталі, а також з м’якого матеріалу, який загартовується і відпускається після формування.

Clock springs

Технічна інформація про годинникові пружини

Годинникові пружини також є пружинами крутіння і є прямою протилежністю стандартним поздовжнім пружинам крутіння, які виготовляються з пружинного дроту. Якщо розглянути форму простору, доступного для роботи пружини, то прогин годинникової пружини збільшується зі збільшенням кількості витків, а це означає, що повинен бути доступний радіальний простір. Вони виготовляються з матеріалу з прямокутним поперечним перерізом, що складається з плоскокатаного дроту або холоднокатаної чи гарячекатаної стрічки..

Навантаження на пружину передається через ніжки, зазвичай, внутрішня ніжка загнута всередину під кутом 90 градусів, та вставляються в паз вала. Можливі додаткові варіації форми ніжок для зовнішньої ніжки.

У процесі виготовлення годинникових пружин виходить досить чітка форма “спіралі”, хоча ця спіраль не є вертикальною, як у багатьох інших пружин.

Годинникові пружини повинні працювати без будь-якого контакту між витками і, отже, без внутрішнього тертя. Це можливо лише за умови правильного навантаження на пружину. У міру збільшення прогину і кількості витків слід уникати контакту між витками.

Особливості – Годинникові пружини

  • Високий крутний момент на одиницю прогину
  • Відносно низька вартість
  • Нормальна залишкова напруга
  • Широкий асортимент використовуваних матеріалів

Холодне формування максимальна товщина матеріалу 5,00 мм

Гаряче формування максимальна товщина матеріалу 12,00 мм

Годинникові пружини на замовлення

Окрім наших стандартних пружин, Alcomex також виробляє годинникові пружини на замовлення. Ми можемо використовувати різні матеріали, розміри та обробку.

пружини на замовлення
logo alcomex