Спеціальні технології виробництва

Спеціальні технології виробництва

У відповідь на розвиток ринку та зростаючі вимоги до високоякісних пружин, компанія Alcomex розробила повну програму тестування. Ця програма тестування визначає термін служби пружин розтягування, стиснення і кручення. Alcomex враховує різні аспекти для індивідуальних продуктів, такі як: специфічні вимоги замовника, застосування, конфігурація пружини, хімічний склад, ступінь конверсії і пластичність дроту, поверхнева і термічна обробка.

Дробоструминна обробка пружин

deurveren kogelstralen

На додаток до стандартних технологій виробництва, Alcomex також може обробляти дробоструминним способом пружини кручення, стиснення і розтягування. Метою дробеструйної обробки є поліпшення механічних властивостей пружин.

Під час виробництва створюється напруга на поверхні дроту і всередині пружини. У випадку динамічно навантажених пружин цей поверхневий натяг призводить до того, що властивості матеріалу використовуються не повністю. Дробоструминна обробка пружини покращує опір втомі, при цьому можна виміряти наступні покращення:

  • Більший рівень напруги на поверхні
  • Менша втома матеріалу (оскільки дефекти поверхні зменшуються)
  • Твердість поверхні підвищується

В результаті дробоструминної обробки термін служби можна легко подвоїти порівняно з пружинами, які не пройшли таку обробку. Таким чином, дробоструминна обробка є відмінним рішенням для пружин стиснення, які випробовуються на втому, і пружин кручення в дверних системах, де термін служби має велике значення.

Пружини розтягування і пружини кручення

Пружини розтягування та кручення, в яких обмотки розташовані близько одна до одної, зазвичай не піддаються дробеструйній обробці, оскільки корисний ефект обмежений (закриті витки). Однак Alcomex завжди обробляє дверні пружини (торсіонні), де термін служби має велике значення. Покращення поверхні (збільшення натягу і ущільнення) і підвищення твердості дозволяють значно поліпшити механічні властивості пружин.

Пружини стиснення

Перед використанням динамічно навантажені пружини стиснення пресуються до довжини заготовки. Цей тиск викликає пластичну деформацію, і на поверхні виникають напруги, які діють у протилежному напрямку, ніж при нормальному навантаженні. “Налаштування” пружини зменшує скорочення котушки під час використання пружини. Попереднє стиснення рекомендується в тому випадку, якщо пружини повинні працювати під високим натягом. На практиці ця діяльність завжди виконується за звичайних обставин. Однак, якщо пружина повинна працювати при високих температурах, налаштування повинно проводитися при цих температурах.

logo alcomex